De 10 beste biologische wijnen

Ontdek de lekkerste biologische wijnen van Frankrijk, Spanje en Italië tot aan Marokko en Zuid-Afrika. Betaalbaar én als uitstekend beoordeeld!
 • Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)

  Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)

 • Goede service

  Goede service

 • Unieke wijnen

  Unieke wijnen

 • Verzenden via Post NL
 • Vindmijnwijn.nl | Kiyoh score 8.8
Witte wijn waar je blij van wordt

Meer biologische wijnen waar je blij van wordt

Wil je meer écht lekkere biologische wijnen bekijken? Dat kan! Bekijk ons prachtige assortiment van ruim 200 biologische wijnen die speciaal zijn samengesteld voor de ecologisch bewuste wijnliefhebber.
Witte wijn waar je blij van wordt
 • Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)

  Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)

 • Goede service

  Goede service

 • Unieke wijnen

  Unieke wijnen

 • Verzenden via Post NL
 • Vindmijnwijn.nl | Kiyoh score 8.8

Bekroond en biologisch

Ontdek onze prachtige verzameling bekroonde biologische wijnen. Of je nu verlangt naar een verfrissende, levendige stijl of juist geniet van een volle, romige smaak, wij hebben de ideale biologische wijn voor jou.

Bekroonde biologische wijnen

De Grote Hamersma online | Vindmijnwijn.nl

Ontdek al onze bekroonde biologische wijnen uit De Grote Hamersma, de meest complete online wijngids voor wijnliefhebbers. Topwijnen, geproefd en beoordeeld door de bekende wijnkenners Harold Hamersma,  Nicolaas Klei, Bas Korpel, Niels van Laatum, Job Seuren of Vera Krijnen.

Dit zijn wijnen met een cijfer 8 of hoger en een geweldige prijs-kwaliteit!

Bekijk alle beoordeelde biologische wijnen

Duurzame wijnteelt

Hieronder vallen zowel de biologische als biodynamische wijnteelt, die er beiden voor willen zorgen dat elke vorm van aantasting van het milieu wordt voorkomen, terwijl de economische levensvatbaarheid van de wijngaard wordt gehandhaafd. Of biologische wijnbouw daadwerkelijk beter is voor het milieu, de wijngaard of dat het beter smaakt zijn onderwerpen waar nog altijd veel verschil van mening over bestaat. Er is tot op heden geen wetenschappelijk bewijs dat biologische of biodynamische wijnbouw de kwaliteit van de wijn of de gezondheid van de wijnstok verbetert.

Wat wel een duidelijk verschil is tussen duurzame en biologische wijnbouw is dat de natuurlijke stoffen die worden gebruikt in de biologische wijnbouw onvoldoende rekening houden met klimaatverandering. Biologische wijngaarden hebben over het algemeen meer behandelingen nodig met stoffen die zwavel of koper bevatten, waardoor ze een hogere CO2-voetafdruk hebben dan traditionele wijngaarden. Wordt duurzaam wijn maken de nieuwe trend?

Bekijk alle biologische wijnen

Biologische wijnen onder €10

Witte druiven
Als je op zoek bent naar biologische wijnen met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Neem een kijkje in ons assortiment van verrukkelijke biologische wijnen wijnen die allemaal onder de 10 euro vallen. Hier vind je lekkere wijnen van Merlot en Cabernet Sauvignon tot Alvarinho, Verdejo, Vermentino, Sauvignon Blanc en Chardonnay met een perfecte balans tussen betaalbaarheid en kwaliteit.

Prijsbewust genieten

Bij ons geloven we dat je favoriete biologische wijn niet per se duur hoeft te zijn. Onze selectie wijnen bewijst dat je kunt genieten van een heerlijke biologische wijn zonder je portemonnee te plunderen. We hebben met zorg wijnen geselecteerd die zowel toegankelijk als hoogwaardig zijn, zodat je kunt genieten van de kenmerkende smaken en aroma’s van biologische wijn, zonder concessies te doen aan je budget.

Dus, ontdek vandaag nog onze betaalbare selectie en vind jouw perfecte fles. Laat je verrassen door de kwaliteit en diversiteit aan smaken die de biologische wijnen te bieden hebben. Omdat er minder chemische stoffen worden gebruikt in de biologische wijngaarden, kunnen biologische wijnen een levendiger karakter hebben met meer expressie van terroir en een grotere complexiteit.

Geniet van een glas biologische wijn waar je zowel van smaak als prijs kunt genieten. Keuze te over uit prachtige authentieke wijnen van Frankrijk, Spanje en Italië tot aan Marokko en Zuid-Afrika.

Bekijk biologische wijnen onder €10

Meer wijnen onder €10

Ontdek naast onze selectie van betaalbare biologische wijnen onder €10 meer verrukkelijke wijnen onder €10. Laat je verrassen!

Bekijk alle wijnen onder €10

 

 

Wijnlanden top10s - witte wijn

Wil je je graag verdiepen in een bepaald wijnland, ben je gewoon nieuwsgierig of vind je het lastig om een betaalbare, lekkere witte wijn te vinden die bij je past? Bekijk dan hieronder onze witte wijntop10s van populaire wijnlanden.
Frankrijk | Franse vlag

Top 10 Franse witte wijnen

Ben je zoek naar lekkere én betaalbare Franse witte wijn? Die vind je hier! Ontdek de mooiste Franse wijnen van Chenin Blanc, Muscat d’Alexandrie, Sauvignon Blanc, Chardonnay en Viognier druiven.
Italië | Italiaanse vlag

Top 10 Italiaanse witte wijnen

Hiervan word je blij, de beste 10 Italiaanse witte wijnen op een rij! Ontdek de lekkerste Italiaanse witte wijnen van Lombardije, Piemonte en Veneto tot aan De Marken, Sardinië en Sicilië.
Spaanse vlag

Top 10 Spaanse witte wijnen

Vind hier je favoriete Verdejo of Tempranillo Blanco! Proef de prachtige Spaanse witte wijnen van Sierra de Salamanca en Ribero del Duero tot aan La Mancha en Valencia! Opvallend goed én betaalbaar.
 • Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)

  Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)

 • Goede service

  Goede service

 • Unieke wijnen

  Unieke wijnen

 • Verzenden via Post NL
 • Vindmijnwijn.nl | Kiyoh score 8.8

Veelgestelde vragen over biologische wijnen

 • Zijn biologische wijnen vrij van pesticiden?

  Ja, biologische wijnen worden geproduceerd zonder het gebruik van synthetische pesticiden.

 • Hebben biologische wijnen een andere smaak?

  Ja, biologische wijnen hebben vaak een natuurlijke en zuivere smaak met meer expressie van terroir.

 • Zijn biologische wijnen duurder?

  Niet altijd, biologische wijnen zijn verkrijgbaar in zowel de betaalbaardere prijs-range als in de wat hogere prijs-range. Dit is afhankelijk van de schaarste van het product, de productiemethode van het wijnhuis en de regio of het land waar de wijn wordt geproduceerd.

 • Is biologische wijn gezonder?

  Biologische wijn bevat geen toegevoegde kunstmatige stoffen, maar het drinken ervan blijft een persoonlijke keuze.

 • Hoe herken ik biologische wijnen?

  Kijk naar het biologische keurmerk op het etiket.

Bekijk meer top 10 wijnen

Scroll naar boven