De 10 beste wijnen zonder sulfiet

Wil je een wijn zonder sulfiet bestellen? Van nature zit er al een laag percentage sulfiet in wijn, ontstaan tijdens het vergistingsproces van druiven naar wijn. Dus wijnen zonder sulfiet bestaan niet. Er bestaan wel zeer fraaie wijnen zonder toegevoegd sulfiet. Bekijk onze top 10!
 • Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)

  Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)

 • Goede service

  Goede service

 • Unieke wijnen

  Unieke wijnen

 • Verzenden via Post NL
 • Vindmijnwijn.nl | Kiyoh score 8.8
Witte wijn waar je blij van wordt

Meer biologische wijnen waar je blij van wordt

Wil je meer lekkere biologische wijnen bekijken? Dat kan! Bekijk ons prachtige assortiment van ruim 200 biologische wijnen die speciaal zijn samengesteld voor de ecologisch bewuste wijnliefhebber.
Witte wijn waar je blij van wordt
 • Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)

  Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)

 • Goede service

  Goede service

 • Unieke wijnen

  Unieke wijnen

 • Verzenden via Post NL
 • Vindmijnwijn.nl | Kiyoh score 8.8

Duurzame wijnbouw

Biologische druiven | Vindmijnwijn.nl
Door het groeiend gezondheids- en milieubewustzijn bij consumenten is de vraag naar biologische wijnen de afgelopen jaren enorm toegenomen. Wijnproducenten over de hele wereld spelen daarop in. Hieronder vind je meer informatie over wat nu eigenlijk de verschillen zijn tussen biologische en biodynamische wijnen, waar je ze kunt vinden en hoe je deze wijnen kunt herkennen.

Biologische wijn

Biologische wijn wordt gemaakt volgens biologische wijnbouw principes, waarbij van druiventeelt tot en met de vinificatie van de wijn met natuurlijke stoffen wordt gewerkt, in plaats van industrieel geproduceerde chemicaliën die in de conventionele wijnbouw worden gebruikt. Het creëren van een gezonde biodiversiteit en bodem zijn in de biologische wijnproductie net zo essentieel als het maken van de wijn met zo min mogelijk toevoegingen.

De term ‘biologisch’ is binnen de EU wettelijk beschermd. In Nederland zet SKAL zich in als onafhankelijk toezichthouder voor aantoonbare betrouwbaarheid van biologische producten en dus ook van wijn.

‘Sulfietvrije’ wijnen Frankrijk

In Frankrijk, nog altijd het meest toonaangevende wijnland ter wereld is veel kennis en ervaring aanwezig voor het maken van ‘sulfietvrije’ wijnen. De langere rijpingsperiode (door de noordelijke ligging) zorgt ervoor dat de smaak van de druiven zich extra goed ontwikkelt, wat in combinatie met de nieuwste technieken resulteert in de meest verrukkelijke wijnen zonder toegevoegd sulfiet. Je vindt bij ons Franse wijnen zonder toegevoegd sulfiet uit het Loiredal, gemaakt van Melon de Bourgogne.

‘Sulfietvrije’ wijnen Spanje

In Spanje wordt een enorme verscheidenheid aan biologische wijnen geproduceerd, waarvan een een groot deel zonder toegevoegd sulfiet. Dit is het resultaat van de verbeterde technieken en het groeiend aantal wijnhuizen in Spanje waar duurzaamheid en respect voor het milieu hoog in het vaandel staat. Bij ons vind je Spaanse biologische wijnen zonder toegevoegd sulfiet o.a. uit Asturias-Cangas en Ronda-Malaga.

Bekijk alle Spaanse sulfiet-arme wijnen

Biodynamische wijn

Biodynamische wijnen worden biologisch geproduceerd, maar alle verschillende taken, van planten, snoeien tot oogsten, worden georganiseerd o.b.v. een speciale biodynamische kalender die afhankelijk is van astronomische configuraties én waarbij bodemsupplementen worden gebruikt die zijn bereid volgens de formules van de Oostenrijkse filosoof Rudolf Steiner. De wijngaard wordt gezien als een levend organisme dat op een zelfvoorzienende manier kan worden onderhouden, waardoor mogelijk een unieke groeiomgeving wordt gecreëerd.

Biodynamische wijnen in de EU moeten voldoen aan de biologische landbouw richtlijnen die gelden binnen de EU én dienen biodynamisch gecertificeerd zijn. Deze gecertificeerde biodynamische wijnen zijn te herkennen aan een Demeter of Biodyvin keurmerk.

Bekijk alle biologische wijnen

Biologische wijnen onder €10

Als je op zoek bent naar biologische wijnen met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Neem een kijkje in ons assortiment van verrukkelijke biologische wijnen wijnen die allemaal onder de 10 euro vallen. Hier vind je de perfecte balans tussen betaalbaarheid en kwaliteit.

Prijsbewust genieten

Laat jij je graag in de wijn… uh… watten leggen? En vind je kwaliteit en smaak belangrijk, maar ook een fijne prijs?  Onze selectie wijnen bewijst dat je kunt genieten van een heerlijke biologische witte wijn zonder je bankrekening te plunderen.

We hebben met zorg wijnen geselecteerd die zowel toegankelijk als hoogwaardig zijn, zodat je kunt genieten van de kenmerkende smaken en aroma’s van biologische wijn, zonder concessies te doen aan je budget.

Betaalbare selectie

Bekijk onze betaalbare selectie en vind jouw perfecte fles. Hier vind je de lekkerste biologische wijnen onder de 10 euro, van Cannonau, Merlot, Cabernet Sauvignon tot Alvarinho, Verdejo, Vermentino, Pinot Blanc, Sauvignon Blanc en Chardonnay.

Ontdek onze betaalbare en opvallend goed beoordeelde biologische wijnen voor een onvergetelijke wijnervaring.

Bekijk biologische wijnen onder €10

Wijnlanden top10s - witte wijn

Wil je je graag verdiepen in een bepaald wijnland, ben je gewoon nieuwsgierig of vind je het lastig om een betaalbare, lekkere witte wijn te vinden die bij je past? Bekijk dan hieronder onze witte wijntop10s van populaire wijnlanden.
Frankrijk | Franse vlag

Top 10 Franse witte wijnen

Ben je zoek naar lekkere én betaalbare Franse witte wijn? Die vind je hier! Ontdek de mooiste Franse wijnen van Chenin Blanc, Muscat d’Alexandrie, Sauvignon Blanc, Chardonnay en Viognier druiven.
Italië | Italiaanse vlag

Top 10 Italiaanse witte wijnen

Hiervan word je blij, de beste 10 Italiaanse witte wijnen op een rij! Ontdek de lekkerste Italiaanse witte wijnen van Lombardije, Piemonte en Veneto tot aan De Marken, Sardinië en Sicilië.
Spaanse vlag

Top 10 Spaanse witte wijnen

Vind hier je favoriete Verdejo of Tempranillo Blanco! Proef de prachtige Spaanse witte wijnen van Sierra de Salamanca en Ribero del Duero tot aan La Mancha en Valencia! Opvallend goed én betaalbaar.
 • Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)

  Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)

 • Goede service

  Goede service

 • Unieke wijnen

  Unieke wijnen

 • Verzenden via Post NL
 • Vindmijnwijn.nl | Kiyoh score 8.8

Veelgestelde vragen over sulfiet in wijn

 • Wat is sulfiet?

  Sulfiet is een conserveermiddel dat van nature in levensmiddelen voorkomt of is toegevoegd.

 • Wijn zonder sulfiet, dat bestaat toch niet?

  Dat klopt, wijn zonder sulfiet bestaat niet. Sulfiet ontstaat van nature tijdens het vergistingsproces van druiven naar wijn. Daardoor zit er altijd een klein percentage sulfiet in wijn. Om de wijnen beter te conserveren voegen wijnmakers soms extra sulfiet toe. De wijnen die je hierboven ziet zijn wijnen zonder toegevoegd sulfiet (NSA – No Sulphur Added).

 • Zijn biologische wijnen duurder?

  Niet altijd, biologische wijnen zijn verkrijgbaar in zowel de betaalbaardere prijs-range als in de wat hogere prijs-range. Dit is afhankelijk van de schaarste van het product, de productiemethode van het wijnhuis en de regio of het land waar de wijn wordt geproduceerd.

 • Kun je allergisch zijn voor sulfiet?

  Als je overgevoelig bent voor sulfiet kun je een intolerantiereactie krijgen. Dit komt het meest voor bij astmapatiënten, waarvan ongeveer 5% een milde of heftige reactie krijgt. De symptomen zijn huiduitslag, hartkloppingen en vochtophoping. Vraag in dat geval je huisarts om advies.

 • Kun je hoofdpijn krijgen van sulfiet?

  Hoofdpijn wordt over het algemeen veroorzaakt door de alcohol in de wijn en niet door de sulfiet. Via verschillende mechanismen stimuleert alcohol de vochtafdrijving waardoor je lichaam uitdroogt, wat leidt tot een lagere vloeistofdruk in je hersenen met als gevolg typische verschijnselen als hoofdpijn en een droge mond. Sulfiet zit in heel veel producten, zoals aardappelproducten, jam, schaaldieren, kroketten, worstjes en gedroogd fruit. Het zorgt ervoor dat o.a. vlees en fruit niet bruin kleuren. De meeste mensen krijgen daar geen hoofdpijn van.

 • Zit er minder sulfiet in biologische wijn?

  In biologische wijnen zit minder sulfiet dan in gewone, gangbare wijnen. Dat is wettelijk bepaald. Zo mag er in gangbare rode wijn maximaal 160 mg/l worden toegevoegd en bij witte wijn maximaal 210 mg/l. Het sulfietgehalte in biologische wijnen moet daar zo’n 15 tot 30% onder liggen. Aan sommige wijnen wordt helemaal geen sulfiet toegevoegd. Deze zuivere sulfiet-arme wijnen, mits zorgvuldig geproduceerd, scheppen een bijzonder aroma van het terroir en de druiven waarvan ze zijn gemaakt.

 • Welke wijn bevat het minst sulfiet?

  Aan rode wijn wordt minder sulfiet toegevoegd dan aan witte wijn. Dit komt omdat blauwe druiven van nature meer conserverende stoffen bevatten. Witte wijn zal zonder toevoeging van sulfiet sneller oxideren en zijn smaak verliezen. Toch is het mogelijk om witte wijn zonder toegevoegd sulfiet te maken, maar het vergt zeer gezond en rijp fruit, een brandschone werkruimte en het nauwgezet volgen van de wijn tijdens de fermentatie tot aan de botteling toe. Goede koeling van de wijn onder de 15°C beteugelt het oxidatieproces in de fles. Zo behoudt de wijn zijn zuivere smaak.

 • Staat sulfiet vermeld op het etiket?

  De EU-wet van 2005 verplicht producenten om de aanwezigheid van sulfiet in wijn te vermelden op het etiket, indien de wijn meer dan 10 mg sulfiet per liter bevat. In de meeste gevallen zul je ook bij natuurlijke wijnen waar totaal geen sulfiet aan toegevoegd deze vermelding aatreffen. In wijn zit nu eenmaal altijd sulfiet en dat is meestal meer dan 10 mg per liter.

Bekijk meer top 10 wijnen

Scroll naar boven