Boplaas Cape Vintage Reserve 2006 | Zuid-Afrika | gemaakt van de druiven Sousão, Tinta Barroca en Touriga Nacional
Boplaas Cape Vintage Reserve 2006 | Zuid-Afrika | gemaakt van de druiven Sousão, Tinta Barroca en Touriga Nacional

Boplaas Cape Vintage Reserve 2006

2006

Port & Sherry

Rood en zoetig
Rood en zoetig
Zuid-Afrika
Zuid-Afrika, Klein Karoo
Sousão, Tinta Barroca, Touriga Nacional

58,00

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Het erfgoed van de Familie Nel

Met Boplaas Cape Vintage Reserve 2006 zet het erfgoed van de Familie Nel het vervaardigen van de allerbeste Kaapse versterkte portwijnen voort met behulp van Portugese variëteiten, traditionele vinificatiemethoden en trouw aan de stijl om een ​​wijn te creëren die tientallen jaren plezier zal bieden.

Hoe smaakt deze wijn?

Rood en zoetig
Rood en zoetig
Smaak Smaak Rood en zoetig
Rood en zoetig
Land Land Zuid-Afrika
Streek Streek Klein Karoo
Druif Druif Sousão, Tinta Barroca, Touriga Nacional
Domein Domein Boplaas Cellar
AlcoholAlcohol18,60%
SpijsSpijsKaasplankje
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieWine of Origen
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Portugese druiven

Vervaardigd van Portugese variëteiten, Touriga Nacional, Tinta Barocca en Souzao, met de hand geoogst bij optimale rijpheid en gefermenteerd in lagars met intensieve handmatige pigeage om optimale smaak, kleur en tannines te extraheren voorafgaand aan verrijking met wijn-eau-de-vie en daarna een jaar gerijpt in oude grote pijpen voordat ze ongefilterd worden gebotteld.

Lees meer

Mooie tannines

Boplaas ‘kenmerkende mix van de Portugese variëteiten. Donkerder dan een maanloze Karoo-nacht, met een vleugje helder paars aan de rand. Vers bewerkte rode aarde, rijpe abrikozen, fynbos, peper en een vleugje spirit op het boeket. Goede tannines met hints van verse pruimen, zoete abrikozen, veel zoethout en fynbos domineren de prachtig gestructureerde smaak. 

Lees meer

Onberispelijke Kaapse portwijn

De Cape Vintage Reserve 2006 is het hoogtepunt van meer dan een kwart eeuw inspanningen die de familie Nel heeft gedaan om een ​​bijna onberispelijke Kaapse portwijn te creëren die meer dan vier decennia oud zal worden, mits optimaal opgeslagen. In een woord sensationeel. Deze bijzondere portwijn heeft de hoogste waardering ooit behaald door een Zuid Afrikaanse portwijn.

Lees meer

Het wijnhuis Boplaas

Boplaas is gelegen in Calitzdorp, een klein pittoresk dorpje in de Zuid-Kaap in het majestueuze Kleine Karoo. De familie Nel maakt deel uit van een rijke erfenis die teruggaat tot meer dan 150 jaar. Boplaas is een familiebedrijf met Carel Nel, een Kaapse wijnmeester, als eigenaar en keldermeester. Boplaas wordt al geruime tijd beschouwd als een voorloper in de productie van premium wijn en port.

Lees meer

Lekker bij

Een perfecte begeleider voor diverse desserts, wat stevigere kaassoorten of heerlijk op zichzelf. Resterende suiker 92,3 g / l – PH 3.69 – Totaal zuur 5,7 g / l – Alcoholpercentage 18,6% Drink nu tot en met 2050

Lees meer

Bekroond

5 sterren Platter Wine Guide; 5 sterren Wine Magazine; Veritas Double Gold 2010;      SA Champion Port @ SA Young Wine Show; Tim Atkin (MW) – 95 punten

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven