Des Cognettes - Muscadet Sèvre & Maine Les 2 Terres (bio) | Frankrijk | gemaakt van de druif Melon de Bourgogne
Des Cognettes - Muscadet Sèvre & Maine Les 2 Terres (bio) | Frankrijk | gemaakt van de druif Melon de Bourgogne

Des Cognettes - Muscadet Sèvre & Maine Les 2 Terres (bio)

2019

Wit

Fris, fruitig en droog
Fris, fruitig en droog
Frankrijk
Frankrijk, Loiredal
Melon de Bourgogne

9,80

Prijs is per fles

Tijdelijk niet beschikbaar

  • Tijdelijk niet beschikbaar
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Met de hand geoogst

Deze droge muscadet is afkomstig uit de omgeving van Clisson en samengesteld uit druiven van rotsachtige granietbodem (massive armorique) en kleihoudende minerale bodems bij de monding van de Loire, vandaar de naam Les 2 Terres. De druiven worden met de hand geoogst en met hele trossen vergist. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de aanwezige gisten en onder toevoeging van zeer weinig sulfiet.

Hoe smaakt deze wijn?

Fris, fruitig en droog
Fris, fruitig en droog
Smaak Smaak Fris, fruitig en droog
Fris, fruitig en droog
Land Land Frankrijk
Streek Streek Loiredal
Druif Druif Melon de Bourgogne
Domein Domein Domaine des Cognettes
AlcoholAlcohol13%
SpijsSpijsOesters
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieAppelation d’Origine Contrôlée
HoutgerijptHoutgerijptNee
Biologisch

De Grote Hamersma score

“ “

Zuivere wijn met bewaarcapaciteit

Dat resulteert in een heldere wijn met lichtgele tint. In de geur herkennen we wit fruit en bloesem. Licht zilt van smaak, mooie fruittonen en mooie zuiverheid. Dit is een witte wijn die wat oudering goed kan verdragen.

Lees meer

Biologisch en sulfietarm

De broers Perraud zijn begin deze eeuw hun wijngaarden biologisch gaan bewerken en vrij recent zijn ze gecertificeerd. Dat is in een redelijk vochtig zeeklimaat nog niet zo evident. Daarnaast gebruiken ze zo weinig mogelijk sulfieten. Als ervaren wijnmakers van de derde generatie levert dat fijne wijnen op.

Lees meer
Scroll naar boven