Lezaun Tempranillo | Spanje | gemaakt van de druif Tempranillo
Lezaun Tempranillo | Spanje | gemaakt van de druif Tempranillo
De Grote Hamersma score 8.5

Lezaun Tempranillo

2020

Rood

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Spanje
Spanje, Navarra
Tempranillo

5,00

Prijs is per fles

Tijdelijk niet beschikbaar

  • Tijdelijk niet beschikbaar
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Veelvuldig bekrooond

Ook deze Tempranillo is in de prijzen gevallen. Hij is in 2020 als beste jonge rode wijn beoordeeld in de D.O. Navarra. In de Guía Peñín (Spanje’s beste en bekendste wijngids) is deze wijn beoordeeld met 89 punten uit 100 en bij Robert Parker scoorde deze wijn ook bijzonder goed met 90 punten.

Hoe smaakt deze wijn?

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Smaak Smaak Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Land Land Spanje
Streek Streek Navarra
Druif Druif Tempranillo
Domein Domein BODEGAS LEZAUN
AlcoholAlcohol14,5%
SpijsSpijsKip
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieDenominación de Origen
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score 8.5

De Grote Hamersma score 8.5

“ “

Macération carbonique

Bijzonder aan deze wijn is dat hij geproduceerd is volgens de methode van “Macération carbonique”, een moderne wijntechniek waarbij de druiven vóór de alcoholische hoofdgisting ongeplet in een afgesloten vat onder extra toegevoegd koolzuurgas een periode onder anaerobe omstandigheden kunnen rijpen. Granaatrood van kleur heeft deze wijn in de neus aroma’s van rijp rood fruit. In de mond is hij krachtig en vlezig en wordt je verrast door een mooie combinatie van mineralen en rood fruit.

Lees meer

Bodegas Lezaun – biologisch

Bodegas Lezaun, dat gelegen is in het Noorden van Navarra dicht bij de grens met Baskenland, is één van de oudste wijnhuizen van Navarra en maakt al wijn sinds de 18e eeuw. Als één van de eerste wijnhuizen in Navarra is Lezaun begonnen met biologische wijnbouw. Bij deze vorm van wijnbouw worden geen herbiciden, pesticiden of synthetische chemicaliën gebruikt. Bij Lezaun speelt de Tempranillo druif een hoofdrol. Hiermee weet Lezaun bijzondere wijnen te maken, zoals een wijn zonder toegevoegd sulfiet en een wijn op basis van “maceration carbonique”. De wijnen van Lezaun hebben al bij vele internationale wijnconcoursen mooie prijzen in de wacht gesleept. De bodega beschikt ook over een restaurant in de kelders. Als je de wijnen proeft in combinatie met de fantastische gerechten ben je verkocht!

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven