Menade Nosso Verdejo Rueda - vin nature | Spanje | gemaakt van de druif Verdejo
Menade Nosso Verdejo Rueda - vin nature | Spanje | gemaakt van de druif Verdejo

Menade Nosso Verdejo Rueda - vin nature

2021

Wit

Fris, fruitig en droog
Fris, fruitig en droog
Spanje
Spanje, Rueda
Verdejo

16,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Voor 15:00 uur besteld, zelfde werkdag verzonden
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Verdejo met minerale aroma’s

Menade Nosso Verdejo Rueda is gemaakt door de familie Sanz komt van een speciaal gelegen wijngaard met veel kalk in de bodem. In totaal zijn er slechts 6.000 flessen gemaakt. Het is een heerlijke Verdejo met minerale aroma’s. Vivino score 3.9.

Hoe smaakt deze wijn?

Fris, fruitig en droog
Fris, fruitig en droog
Smaak Smaak Fris, fruitig en droog
Fris, fruitig en droog
Land Land Spanje
Streek Streek Rueda
Druif Druif Verdejo
Domein Domein Menade
AlcoholAlcohol13%
SpijsSpijsGarnalencocktail
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieGeen
HoutgerijptHoutgerijptNee
Biologisch
Sulfiet-arm

De Grote Hamersma score

“ “

Geen sulfiet toegevoegd

Bijzonder is dat tijdens de wijnbereiding geen sulfiet aan de wijn wordt toegevoegd. Bovendien gebruikt Menade in de wijngaarden geen kopersulfaat of sulfiet. Ook de vergisting start met natuurlijke vergisting. Daardoor is het een 100% natuurlijke wijn zonder enige toevoegingen. Finale Proefschrift Wijnconcours 2020 (2019). Proefschrift Vin Nature van het Jaar 2019 (2018).

Lees meer

In harmonie met het milieu

Het belangrijkste doel van Menade is dat traditie en technologie samenwerken en dat onze wijnstokken echt worden gekoesterd. Bij Medade werken ze daarom in harmonie met het milieu, met behulp van de vele natuurlijke bronnen die beschikbaar zijn, en oefenen ‘gezondheidszorg’ uit op basis van bewezen, eeuwenoude praktische culturele omstandigheden.

Lees meer

Natuurlijke aanpak

Bij Menade gebruikt men daarom geen chemische behandelingen. In plaats daarvan kiest Menade voor een natuurlijke aanpak die bijvoorbeeld bestaat uit plantaardige infusies (brandnetels, kaneel …) of wei. Deze zijn vriendelijker voor de bodem, planten en voor de natuurlijk voorkomende gisten. Met natuurlijke oplossingen weten zij insecten te weren of juist aan te trekken. Het wijngaardecosysteem omvat bijvoorbeeld een reeks mobiele bomen en struiken waarvan het doel op lange termijn is te leren welke bomen het meest voordelig zijn in de vele verschillende wijngaardpercelen. Hiermee kunnen ze voortbouwen op de bestaande biodiversiteit. In de wijngaard zoemt het hele jaar door met leven. Al deze maatregelen spelen een belangrijke rol in de wijnen van Menada, want ze smaken niet alleen goed maar ze geven je een goed gevoel èn ze zijn zowel allergeen- als histaminevrij.

Lees meer

Terroir en wijnbereiding

Verdejo wordt op een biologische wijze gemaakt zonder gebruik van koper in de wijngaarden. De druiven hiervoor komen uit verschillende percelen in en rond Rueda die groeien in kiezelstenen, klei en kalkrijke grond. De wijnstokken zijn tussen de 20 en 25 jaar oud. Alleen de eigen natuurlijke gisten van de druiven gebruikt Menade voor het gistingsproces. Dus geen toevoeging van gist ook geen toevoeging van sulfiet. Het klaren vindt plaats met bentoniet, stabiliseren door te koelen tot lage temperaturen en filtratie gebeurt met natuurlijke cellulose.

Lees meer

Menade Verdejo Rueda smaak en wijn-spijs

Helder en doorschijnend strogele kleur met groene tinten. Het aroma zit boordevol geconcentreerde Verdejo en minerale aroma’s. Uitgesproken wit fruit gaat samen met aantrekkelijke kruiden zoals laurier, tijm en venkel. In de mond droog, evenwichtig en smakelijk. Een rijke Verdejo met een opvallende lange afdronk.

Lees meer

Onderscheidingen

Perswijn Mei/Juni 2016 – 14 pnt (2013)

Lees meer

Let op: wijnen zonder sulfiet bestaan niet

Wil je een wijn zonder sulfiet bestellen? Van nature zit er al een laag percentage sulfiet in wijn, ontstaan tijdens het vergistingsproces van druiven naar wijn. Dus wijnen zonder sulfiet bestaan niet. Er bestaan wel zeer fraaie wijnen zonder toegevoegd sulfiet.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven